Birra del Borgo – Rubus

Italienska Birra del Borgo har på haft med sina flaskor i vart enda släpp på sistone känns det som. De charmiga flaskorna sticker ut på hyllan och deras Re Ale Extra är grym. Nu är det ett hallonöl jag provat och jag är alltid lika nervös inför bäröl där det inte står t.ex. Cantillon eller 3 Fonteinen på. Ofta blir det sötsliskiga, tjocka och konstigt smakande öl. Jag hoppas det här inte är en sån.

Utseende: Klarröd färg och grumlig vätska. Skummet reser sig knappt ett finger högt och är kortlivat.

Styrka: 5,8%

Doft: Tydlig hallondoft som drar åt det saftiga och söta hållet.

Smak: Ja! Det var inte en sötsliskig historia! Smaken är sylig med tydlig hallonsmak som påminner om både färska bär och även hallonsylt. Frisk och mycket smak utan att bli tungt. Allt erftersom jag dricker ölen känns hallonsmaken dock mer och mer kladdig och sunkig vilket förstör upplevelsen för mig.

Eftersmak: Här lämnas syrliga drag och mycket hallon.

Jag är glad att det inte var någon sötsliskig öl utan istället en syrlig rätt fräsch och hyfsat frisk öl där hallonen får tydlig plats. Gott men inte grymt och det där sunkiga smaken förstör helhetsupplevelsen för mig.

wpid-1424860421154.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s