Test Boxbeers

Jag har funderat, klurat och funderat lite till. Det här med ölabonnemang? Är det något att ha? För mig känns det väldigt tilltalande. Att månadsvis eller kvartalsvis få hem ett gäng öl – som du själv inte valt känns smidigt och spännande. Dessutom uppmanar det till att prova öl du inte hade provat annars. Det gäller både stilar och bryggerier, och det kanske hjälper till att bredda smakpaletten. 

Länge funderade jag på Belgoklubben som alternativ men eftersom jag inte hade någon kompis som hakade på blev det för mig lite osmidigt och stor kostnad med 12 st storflaskor. Mikkeller har en variant och sedan finns det säker andra som också har liknande upplägg.

Jag fastnade för danska Boxbeers.dk som erbjuder tre olika varianter, en introvariant med öl som inte är för svåra, en njutarvariant med lite mer komplicerat urval och sedan ölnördsvarianten (det har nu även tillkommit mörka varianten med fokus på mörka öl samt en ren mikrobryggerivariant). Utöver dessa abonemangsformer kan du prova diverse smaklådor med olika teman och även styckplock. De har Amagers sammarbetsöl med svenska bryggerier som jag är väldigt sugen på! 

Lådan skickades på måndag och jag kunde sedan hämta ut den på mitt postkontor redan på onsdagen, vilket betyder att det går snabbare att beställa från Danmark än att lägga en beställning hos Systembolaget. Det är imponerande!

Om vi fortsätter till mitt paket så var ölen paketerade i en ordentlig kartong med slots för varje flaska. Det kändes ordentligt och på kartongens utsida stod det tydligt att paketet innehöll glas. Vilket är bra och borde dra ner risken för krossade flaskor (kan man hoppas). Jag gillar idén med öl på posten, det är smidigt och det är en fröjd att öppna en kartong fylld med öl. 

Vad fanns i då?

2015-08-12 - 5

 • Emballage: 5/5 – Toppbetyg med individuella slots för varje öl. Jag har svårt att se hur något skulle gå sönder.
 • Utbud: 4/5 Bra utbud med spännande öl, framförallt mycket rolig dansk öl. Jag tror de flesta kan hitta något som intresserar.
 • Pris: 4/5 Det finns nog lägre priser men frakten till Sverige ingår på ordrar över 400dk vilket ger poäng här.
 • Fraktkostnad: 5/5 Gratis över 400dk. Behöver man säga mer?
 • Totalt: 5 Det finns inget att klaga på här egentligen. Snabb och gratis frakt, bra utbud och välpaketerat.

Annonser

8 reaktioner till “Test Boxbeers

 1. Ja det lär nog bli en beställning från Boxbeers snart.
  Har beställt från Mikkeller tidigare men sortimentet hos Boxbeers är något bättre.

 2. Hur fungerar detta med systembolagets regler? Ingår svensk skatt i priset man betalar eller måste man fylla i privatimport och krångla med systembolaget? Är ny på dethär med att beställa öl utomlands ifrån, men låter enklelt när folk pratar om det…

  1. Systembolaget har inget med det här att göra 🙂 Det är lagligt att föra in alkohol i Sverige, precis som om du skulle åka någon stans och köpa nån flaska whisky eller så. Du går bara in på den sidan du vill beställa från och plockar ihop det du vill ha. Sedan betalar du och får hem alla flaskor till ditt lokala postkontor. OTROLIGT smidigt och lagligt! Som sagt har Systembolaget inget med det här att göra 🙂

 3. Tänkte eftersom de uppmanar till att fylla i privatimport när man beställer från t.ex. craftbeer.se och jag vet att Belgoklubben betalar in alkoholskatten automatiskt… men det kanske är olika regler!

  1. Craftbeer.se är ingen ölbutik utan det är galateas (importör) hantverksölsmärke. Vad gäller skatt tror jag inte är några problem. Det går under införsellagarna (jag är inte 1000%) men jag har inte behövt skatta och jag vet ingen som har behövt göra det heller 🙂

   1. Det är nog som du säger, om det går inom införlsellagarna så borde det ju vara lugnt…är ju ändå så små mängder. Är ju som du säger inget man köper genom systemet så…
    Blir nog en beställning inom snar framtid! Dom har ju ganska många beer geek varianter… Mums! Tack för hjälpen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s