Brygghuset Finn – California Lager

Öl nummer två från min beställning hos Boxbeers. Det är en svensk öl från Landskrona. Bryggeriet heter Brygghuset Finn och det här är mitt första möte med dem. En snygg minimalistisk look som fångar ögat och det känns rolig med lite ny svensk öl!

Utseende: Ölet är i det närmaste orange till färgen och vätskan är helt grumlig. Skummet är vitt och reser sig drygt ett finger högt. Skummet är långlivat.

Styrka: 5%

Doft: Doften är härligt fräsch med citrustoner och fina brödiga drag där också honung och halm får ta plats. Elegant sammanfattar upplevelsen.

Smak: Åh, första klunken har mig fast. Läckra citrusfrukter, aprikos, sirap och bröd blandas på ett oerhört välbalanserat sätt och sedan sätter en fin beska in som höjer smaken. Munkänslan är relativt lätt utan att för den delen kännas för klen och bubblorna känns perfekta.

Eftersmak: Okonstlad eftersmak med lite beska och rostat bröd.

Betygsmotivering: Det här är en fullträff för mig. Smakerna sitter precis där de ska och det här är en riktigt välbalanserad öl. Inte massa krimskrams utan riktigt välgjort. Jag gillar!

wpid-1422018678625.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s