Nu är den buteljerad

Igår buteljerade vi vår IPA som bryggdes för drygt två veckor sedan. 30 flaskor fylldes med en riktigt väldigt lovande, okolsyrad öl. Doften satt riktigt bra och jag tycker smaken var hemma. Den kände spontant som väldigt clean men bra humlebett utan att vara allt för besk. Jag hoppas VERKLIGEN att slutresultatet blir bra också. Nu är det bara att vänta i alla fall en vecka innan första flaskan provsmakas – längre än så brukar jag inte kunna hålla mig. Jag blir så nyfiken om det bildats kolsyra och om den blir bra!

Receptet: 

Batch Size 2,6 gal (10l)

  • ABV: 6,4 %
  • OG: 1.064, FG: 1.015
  • IBU: 61
  • 2.8 kg Maris Otter Pale (UK) Any Mash 38 3 °L
  • 0.1 kg Cara 20L (BE) Any Mash 34 22 °L
  • Hops
  • 14.0 g Magnum (US) 60 min Boil Pellet 13.0%
  • 14.0 g Amarillo (US) 5 min Boil Pellet 9.3%
  • 14.0 g Simcoe (US) 5 min Boil Pellet 13.0%
  • 28.0 g Simcoe (US) 0 min Boil Pellet 13.0%
  • 28.0 g Amarillo (US) 0 min Boil Pellet 9.3%
  • 14.0 g Simcoe (US) 20 min Whirlpool Pellet 13.0%
  • 14.0 g Amarillo (US) 20 min Whirlpool Pellet 9.3%
  • 28.0 g Simcoe (US) 5 days Dry Hop Pellet 13.0%
  • 28.0 g Amarillo (US) 5 days Dry Hop Pellet 9.3%

Wish me luck.

Sedan får ni absolut inte glömma släppet imorgon. Det kommer komma öl i absolut toppklass kl 10 imorgon i form av bland annat: Lagnunitas, To Øl, och framför allt Omnipollos ursöta, urgoda Yellow Belly! Pass på!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s