S:t Eriks – Peach IPL

En av ölen från släppet i fredags. Den IPL som kom från bryggeriet i Oktober förra året tyckte jag var riktigt bra så därför har jag lite småhöga förväntningar. Med Omnipollos urgrymma collab-persiko-öl Life’s a peach hyfsat färskt i minne var det kul att se en till öl med persika! Det är blev min fredagsöl men jag ska erkänna att jag blev rätt besviken.

Utseende: Bärnstensfärgat helt klar vätska med ett litet vitt skum på något finger högt. Skummet faller sakta och lämnar lite rester efter sig.

Styrka: 7%

Doft: Genast när jag öppnar flaskan vecklas doften av persika ut sig. Persika persika persika. Doften för tankarna till de där klassiska persikogodisarna. Stor doft men lite artificiell. Som tur är byts den ut mot lite mer fruktdoft efter en liten stund. Persikodoften är överväldigande.

Smak: Inte helt oväntat är det persika här också. Persika som tyvärr drar åt det artificiella hållet vilket jag inte är ett fan av. Här finns det också lite sirap och örter. Det kommer en markerad bra beska som bryter av den för stora godissmaken. Lite alkohol och plast i smaken som stör helheten.

Eftersmak: Eftersmaken är av persika med viss beska som håller sig kvar.

Betygsmotivering: Mnja, lite hit and miss för min del. Omnipollos sammarbetesöl Life’s a peach var helt otrolig med sin genuina persikosmak som för den delen inte tog över eller kändes artificiell. Den här ölen smakar snarare som den där persikocidern (om det nu är cider?) som finns på bolaget i orange burk. För slibbig och artificiell för att det ska bli bra.

wpid-1422523003067.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s