Att recensera sin egna öl

Vår IPA som blev ”klar” (två veckor på flaska) provades i torsdags och jag blev måste erkänna att jag blev väldigt nöjd. Både doften och smaken var bra och beskan tycker jag blev väldigt bra. Markerad men samtidigt mild på något sätt. Men sedan sätter oron in. Eller, var det gott? Smakar det inte lite konstigt här? Jag har så jäkla svårt att betygsätta min egna öl. Jag tycker det är supersvårt att hålla sig neutral i sammanhanget. Jag tycker nog överlag att det blev bra, och det är vår klart bästa IPA. Som tur är ska en flaska ut på ett äventyr och smakas av en annan hembryggare som är väldigt duktig. Då får vi se om den är något att b(r)ygga vidare på.

Ölen är inte kallkraschad och inte heller har vi använt gelatin eller liknande så den är rätt grumlig. Men ett prov i lördags visade att den sakta klarnar upp ytterligare. Se längre ner.

Ölen klarnade ytterligare efter två dagar, titta nere vid foten av glaset.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s