To Øl – Gose to Hollywood

Ut mitt ölnördsabonnemang hittar vi först ut To Øl och deras Gose to Hollywood. Det är en gose bryggd med apelsiner från Californien. Jag är ett stort fan av stilen och bryggargnget. Ölet är bryggd på De Proef i Belgien. Kul värre!

Utseende: Ölet är grumligt och gult med drag av orange. Skummet reser sig nästan två fingrar högt och lämnar mycket rester efter sig längs glasets insida.

Styrka: 3,8%

Doft: Underbart syrlig doft där godisnappar, aprikoser, citrusfruker och massa apelsin ryms. Det doftar sommar om den här på ett riktigt bra sätt. Lätt och mjukt, väldigt piggt.

Smak: Jäklar vad gott. Apelsinen och aprikosen står ut ordentligt och det här känns lite som en fruktsallad utan att vara aldedes för humlig och bitter. Det känns liksom som zesten snarare än fruktköttet om ni hänger med på den liknelsen. Lätt syrlig smak där saltet bryter in precis i slutet och gör att avslutningen känns torr. Lite honung anar jag också där bakom. Jäklar vad bra det här är.

Eftersmak: Eftersmaken är inte så lång men lämnar lite syrliga och salta inslag.

Betygsmotivering: Otroligt bra. Det här är på något sätt solsken på flaska. Apelsinerna kommer helt till sin rätt och lyfter helheten. Det lilla sura är perfekt avvägt och på baksidan står det att den bäst dricks en varm sommardag. Det hade varit fint, men det är inga fel att släppa in lite solljus såhär en mörk höstkväll heller.

wpid-1422018678625.jpg

Annonser

En reaktion till “To Øl – Gose to Hollywood

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s