Mikkeller – Crooked Moon double IPA

Nummer två ur lådan som hämtades ut i början av veckan! Det är Mikkellers Crooked Moon som jag drack på fat på Mikkeller bar i Stockholm i våras. Det var ruskigt god då!

Utseende: Ljust orange färg och vätskan är grumlig. Skummet reser sig drygt ett finger högt och är väldigt långlivat. Det lämnas lite rester efter det när det sakta faller.

Styrka: 9%

Doft: Det doftar fräsch och frisk ananas och lime där det sedan bryter in honung, söta kex och sirap. Helheten känns välbalanserad och bra.

Smak: Precis som i doften hänger ananasen med och här känns lime och grapefrukt. Här tappar den dock den där fräsha känslan som fanns i doften. Jag drack den här som sagt i mars tidigare i år och då var den super clean och humlen gjorde världens intryck. Här är humlen lite mer tillbakadragen vilket istället låter malten ta lite mer plats. Sirap och honung och lite värmande alkohol. Gott men åldern har tagit det bästa av den här dubbel-IPAn.

Eftersmak: Grapefruk och lime sån är lång och inte vill släppa taget riktigt.

Betygsmotivering: Den här var grym när den var purfärsk på fat hos Mikkeller i Stockholm och mitt untapped-betyg var 4.5/5. Nu är den lite mer tillbakadragen vilket är synd. Den här flörtar nästan i stället med barley wine som stil. Jag är lite givmild och ger den en sjua eftersom jag vet hur jäkla bra den kan vara när den är färskare.

wpid-1415284879536.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s