Vanilla / Pecan / Brown Ale recept

Nu börjar jag landa i något vad gäller vår brown ale. Maltbasen är satt sedan tidigare och så skulle den humlas upp med Galenahumle. Jag tänker satsa på klassist 60-minutersgiv för bitterhet, en 15-minutersgiv för smak och sedan en vid 5 minuter för doft. Det är inte humlen som skall stå i fokus så vi satsa på återhållsamma givar utan krångel.

Utöver detta skall 2-300g pecannötter tillsättas i mäsken och sedan skall vanilj tillsättas när ölet jäst klart i jästanken. 10 liter öl skall det bli – en vanilla / pecan / brown ale.

Om någon har tips, förslag eller en fråga så skriv i kommentarsfältet eller maila mig!

Annonser

3 reaktioner på ”Vanilla / Pecan / Brown Ale recept

  1. Låter väldigt spännande med pecannötter i en brown. Jag har själv bara testat pecannötter i stouts. Ser fram emot uppföljningen av detta.

    En parantesfråga; vad använder du för mjukvara för recepthanteringen (bilden)? Det ser väldigt cleant ut k jämförelse med Beersmith.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s