Med hjälp av Jester King expanderar Cantillon till Texas

Det här med lagar i USA är som bekant inte helt smidigt. Att exportera öl till Texas från utlandet är inte bara att göra utan det krävs speciella licenser som kostar mycket pengar. Bryggarna på Jester King är stora fan av funk och surt och när de skulle börja med detta besökte de Cantillon för vägledning. Denna kontakt gav Jester King en inbjudan att servera Cantillons speciella Zwanze day-öl.

Det kostar $4-6000 för en licens att importera öl i Texas även om det är en engångsföreteelse vilket det har varit och med Zwanze. Det har gjort att Jester King har gett bort ölen gratis för att undvika den här avgiften. Härligt för besökarna men inte hållbart i längden för ett sånt litet bryggeri som Cantillon.

I år kommer Zwanze day i Texas inte följa den vanliga kalendern utan istället kommer den specialbrygda ölen serveras i Oktober när Cantillon har fått klart med sin licens. De får nämligen hjälp av bland annat Jester King. Importören Shelton Brothers kommer sälja fatet till Food Distribution (deras Texas distrubitör) för $2000 mer än vanligt, och Jester King kommer i sin tur köpa det fatet för $2000 mer än de normalt skulle betalat. Överskottet kommer sedan gå till att betala licensen vilket gör att Cantillon får sälja sin öl i Texas!

Så när Texas Zwanze day slår in kommer besökare kunna köpa biljett för $50, och i det priset ingår smakprov på specialölen, ost att para med ölen, ett glas, och möjlighet att köpa de första lagligt sålda Cantillonflaskorna i Texas!

Ölvärlden imponerar med sin givmildhet och kärlek för konsten.

Full release. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s