Bryggjournal & bildspecial Vanilla / Pecan Brown Ale

Sådär, all soon-to-be-öl är nu i jäshinken sedan igår kväll och nu väntar jag på första bubblorna ur jäsröret.

Eftersom vi skulle ha pecannötter i mäsken och oljor och fett inte är bra för den slutliga produkten. Det kan påverka skumbildningen, valde vi att rosta nötterna för att extrahera fettet. Vi rostade 284g nötter på bakplåtspapper i en timma i 125 grader. Sedan tog vi massa hushållspapper och baddade och klämde nötterna och på så sätt tog vi bort så mycket vi kunde. Pappret som vi använde blev precis som när man äter på snabbmatställen genomskinligt av fettet så en hel del fick vi bort i alla fall.

Bryggningen gick sällsynt smidigt utan att lakningen stannade av, inga överkok och kylningen gick snabbt. En riktigt lyckad bryggning!

Jag satte ihop ett litet montage från bryggning, titta gärna!

Annonser

5 reaktioner på ”Bryggjournal & bildspecial Vanilla / Pecan Brown Ale

  1. Låter intressant. Jag ska göra en pistage/choklad/kaffestout och undrar i vilket skede det är bäst att tillsätta de behandlade nötterna?
    Tack.

    Mvh Jens

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s