USA har nu fler än 4000 bryggerier

Brewers Association meddelade här om dagen att USA nu har gått förbi gränsen på 4000 bryggerier i landet och nu närmar sig antalet producenter den högst uppmätta siffran av bryggerier i landet. Den siffran mättes innan förbudstiden.

”What it does not mean is that we’ve reached a saturation point. Most of the new entrants continue to be small and local, operating in neighborhoods or towns. What it means to be a brewery is shifting, back toward an era when breweries were largely local, and operated as a neighborhood bar or restaurant.”

Det är en härlig utveckling och vem drömmer inte om en liknande utveckling här? Jag tror inte vi kommer nå samma nivåer på riksnivå där bryggerier är så lokala att de håller sig på kvarters eller stadsnivå. Men i storstäderna ser vi faktiskt såna trender. Häftigt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s