Sam Adams slår på stora humletrumman!

Samuel Adams räknas sällan bland bryggerier kända för sina humlepotenta öl. Kanske har det att göra med co-founder Jim Koch har berättat om hur han inte imponeras av de kraftigt humlade västkust-iporna och hur ingenting släpps utan at han gillar det.

Nu verkar det dock som saker har hänt bakom fasaden. Har du hört talas Rebel IPA? Ja säkert har du det, men Rebel Raw? En 10% dubbel-IPA med den mytomspunna Heady Topper som förebild. Att brygga en superhumlig alkoholstark öl är kanske inte en världsnyhet men Koch menar (precis som alla andra hop heads) att ålder är helt avgörande och tar just Heady Topper och Pliny the elder som exempel och nämner hur dessa öl köps vid bryggeriet och dricks så färskt som möjligt. Koch vill att deras nya produkt ska ha 35 dagars ”shelf life” d.v.s. att efter 35 dagar är produkten urgången och skall inte längre säljas. Det ställer med med andra ord stora krav på både distributörer och återförsäljare på att få ut ölen snabbt på hyllorna.

Det är imponerande att en så stor producent vill nå ut med sina produkter så snabbt för att leverera en bra produkt. Sam Adams har inte så stor credd inom craft beer sfären men det här kan vara ett steg närmare det.

Det ger också hopp för framtida leveranser till Sverige som är en stark marknad för USA att leverera de humlefokuserade produkterna snabbare, kanske till och med i kylda containrar till oss. Det hoppas jag på!

Bildkälla: Boston Beer

Annonser

2 reaktioner till “Sam Adams slår på stora humletrumman!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s