Dykes Brewery – Steamer

Dykes Brewery består av den charmiga far och son-duon, Dick Dykes, och Robert Dykes. Pappa Dick började brygga för eget bruk redan 1964. När pappa Dyke sedan flyttar till Sverige fortsätter han att brygga för att tillgodose sig själv och sina nära med bra öl. Det svenska utbudet är varken stort eller intressant. Många år går och 2013 slår far och son slag i sak och börjar brygga. Det här är den första av de 5 ölen jag kommer att recensera. Det här är deras steamer. Väl mött.

Utseende: Ölet är bärnstensfärgat och det varmvita skummet reser sig ett finger högt i glaset. Vätskan är disig och går inte riktigt att se genom.

Styrka: 4,8%

Doft: Mjuk doft av karamell med brödiga inslag och sedan smyger sig en lätt citruston på. Mjukt och balanserat.

Smak: Ölet är otroligt mjukt och munkänslan gör att man snabbt vill ta en klunk till. Det smakar av karamell och sirapsbröd och det finns en fin maltig sötma som ger bas och djup till upplevelsen. Jag får härliga höstkänningar medan jag smakar av ölet. Beskan är sublim och sällsynt välbalanserad. Grymt bra.

Eftersmak: Eftersmaken är djup och känns mjuk och len.

Betygsmotivering: Det här är ett riktigt välgjort öl som låter malten dra det stora lasset med sina fina karamelliga och lite söta smak. Utan att för den delen kännas det minsta kladdig eller tjockt. Balans är ett ledord för Dykes och det slår igenom för mig. Jag drack den här som den är, men på etiketten står det att den passar väl till fish & chips, steak eller cheese dishes och jag kan bara tänka mig att det fungerar hur väl som helst tillsammans! Den här krånglar inte till det och i sitt sätt är den grym.

wpid-1413204350421.jpg

Annonser

En reaktion till “Dykes Brewery – Steamer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s