Stockholm beer del 4 – Annat!

Jag tänkte med detta inlägg formulera lite återstående tankar och intryck från mässan. Om du inte redan läst så kolla gärna in del 1 Nya bekanskaper, eller del 2 Gamla kärlekar, eller del 3 Mässfavoriter.

Överlag är jag väldigt nöjd med mitt besök. Jag hade såklart gärna gått där första helgen också. Tiden räcker inte till riktigt för allt man vill prova. Men det får man acceptera, och försöka ta igen en annan gång!

Det var också roligt att se vilka som kände igen mig och alesmakaren. En del kände igen mig och läste bloggen och följde på instagram, jag fick till och med ett grattis i efterskott vilket var skitkul. Det ÄR ju roligt att få veta att det man gör uppskattas. Det blir roligare i längden då. Så tack alla ni som läser. Oavsett om ni jobbar med öl eller inte! En del hade ocksp aldrig hört talas om mig och sa ”mjaha, iiiinstagram? Alesmakaren?” Men då kanske man har lämnat ett gott intryck i alla fall!

PangPang forstätter att vara håra, coola underdogs som har kanske världens coolaste tap handles. Tyvärr var Fredrik inte där, jag hade gärna sagt hej och snackat lite bärs. Men har var tydligen hemma på bryggeriet och bryggde. Det är ju så när man är ett litet bryggeri, man har ingen egen mässpersonal och kan inte riktigt stanna maskineriet. Jag fick äntligen prova deras Cookie stout och ja, jäklar vilken smak av nybakade kakor det var. Najs!

Hos Cask drack jag två årgångar av Boulevard Brewings populära Tank 7, en 2015 och en 2013. Jäklar vad den äldre flaskan hade utvecklats fint under bara två år. Supersmooth och lite ”lugnare”

Vi ser även att storbryggerierna / importörerna vill vara med och ta del av craft beer rörelsen och dess marknadsdelar. Spendrups tar in Hilliards vars öl är väl ok men inte så mycket mer. Spendrups ligger även bakom London Calling. Jag gjorde inget stop där på grund av tidsbrist så jag har tyvärr inget att säga om ölen. Men det är inte bara i USA de stora är intresserade av en ”craft portfölj”.

Jag drack min första Beerstudio-öl och det var One från 2015. Den lovar väldigt bra för framtiden. Riktigt välgjort och gott!

7 Fjell tänker jag också nämna med en punkt jag missade förut. På deras flaskor finns en qr-kod och skannar du den med din mobil tas du till receptet till just den ölen. Jag tycker det är hur bra som helst när bryggerier kör öppna recept. Det är en bra grej för hembryggarcommunityn.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s