Buteljerat, provsmakat och massa bilder!

Efter alla mässinlägg har det blivit en recension och nu blir det dubbelt hembryggarinlägg. I förra veckan, torsdagen så buteljerade vi vår vanilla / pecan brown ale. En stång åkte ner i jäshinken och fick ligga ett par dagar tills det att vi buteljerade. Det doftade vaniljbullar när vi öppnade locket. Massa vanilj och jästen förde tankarna mot bulldeg. Vi provsmakade också ölet efter v i hade tagit fg. Den upplevdes som väldigt parfymig och vaniljen kändes oren. 

Ölet hade i alla fall jäst ut fint och nådde ner till 1.008 från OG 1.048 vilket betyder att den hamnar på 5.25% + några decimaler efter flaskjäsning. Det är jag väldigt nöjd med. Till nästa brown ale tänker jag dock inte ta den cleana VLP001 utan någon lite mer spännande brittisk jäst.

En vecka gick efter buteljering och då hamnar vi igår torsdags. Jag kan inte hålla mig utan en flaska får stå övernatten och provsmakades igår. Skummet var där, det var rätt långlivat och gav fina rester på glaset. Den parfymiga doften som var där för en vecka sedan var som bortblåst. Istället var den mjuka kola, fudge och lite nötiga smaker och lite vanilj på slutet. Kroppen var lätt och hade förvånandsvärt hög hinkabilitet. Efter bara en vecka på flaska måste jag säga att jag är sjukt imponerad. Jag tror att den kommer bli skitgod faktiskt.

Buteljeringsbilder och brown ale bilder nedan!

Annonser

4 reaktioner till “Buteljerat, provsmakat och massa bilder!

  1. Väldigt trevligt inlägg. Ska köra ditt recept på måndag då mitt påsklov börjar. Något du vill jag ska tänka extra på ? När lade du i nötterna ?
    Sen undrar jag vad det är för glas du hällt upp din Brown ale i ? mycket vackra !

  2. Vad kul! Jag mäskade med nötterna. Ha ordentligt med hushållspapper så du kan torka av oljorna som nötterna släpper ifrån sig när du rostar dom. Sedan skulle jag köra två vaniljstånger i alla fall. Har du möjlighet köp en riktigt bra stång istället för de som finns på matbutikerna 🙂 Glasen är klassiska shaker glas 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s