Säsongens första julmust

Så var det dags. I måndags när jag handlade såg jag julmust och kunde inte hålla mig. Jag gillar julmust! Favoriten och den ohotade ettan är Zeunerts. Jag är såklart lite nördig och lagrar gärna julmusten minst ett år, det är nästan så jag skäms men vad tusan. Förr såldes faktiskt Apotekarnes julmust som redan lagrad ett år.

Jag köpte i alla fall två flaskor av Nygårdas julmust. En flaska som lagrats två månader på ekfat och en som lagrats sex månader på romfat. Det blev tyvärr inga mästerbilder men men. Det här är inget seriöst test med taste notes men jag tänkte att jag kunde skriva några ord i alla fall. Det är ju ändå både malt(arom) och humle i!

Jag och min sambo fick två glas var för att kunna jämföra musten sida vid sida.

Julmusten som lagrades på ekfat har aningar av fatkaraktär men annars känns den som en rätt vanlig julmust medan den romfatslagrade julmusten hade tydliga rominslag. Mycket vanilj  karamell precis som rom och lite ekdrag. Väldigt tydligt vilket är kul men det blev faktiskt lite för sött för min smak.

Vinnaren av de två är den ekfatslagrade.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s