Fuller’s Imperial Stout 2013, chark och flera bilder

Jag dukade upp i onsdags med lite ost, korv och kex och tog en god öl till det. Det blev en Fuller’s Imperial Stout som fått gotta till sig sedan 2013. Den kommer i lila kartong och har en riktigt lyxig känsla. Fuller’s är en stor spelare på ölmarknaden och jag vet att en del ogillar företaget skarpt i och med deras pubpolitik i England. Kort sammanfattat ger Fuller’s förmånliga lån till pubar mot att de endast serverar deras öl på fat. Det är väl inte ett helt ovanligt grepp även i Sverige vad jag vet. Men vad det innebär för den tidigare levande pubkulturen med närproducerad öl i England är att allt fler mindre och klassiska bryggerier får svårare att få sina öl serverade på uteställen.

Men om man ser till deras öl och vad man faktiskt får i glaset så gillar jag Fuller’s. Det är öl som inte sticker ut. De är återhållsamma utan att vara tråkiga och det är välbryggt. Deras uppsättning är kalasbra att bjuda på till den som är lite rädd för det där ”IPA” som man hört så mycket om.

Jag drack i alla fall deras imperial stout från 2013 och det är en riktigt bra öl. Fantastiskt munkänsla och smakerna sitter riktigt bra! Man skulle kunna säga att ”De är återhållsamma utan att vara tråkiga och det är välbryggt.”

Ölen funkade väldigt bra ihop med den engelska cheddarn och kexen. Gott var det och en lyxig onsdagskväll!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s