IPA-kväll! Med recensioner!

Ni har säkert sett att jag beställde ett gäng öl och utav de 20 flaskorna var 4 st av humlig karaktär så att säga. Två dubbel-ipor från To Øl, Dangerously Close To Stupid och Final Frontier. En flaska från Sierra Nevada, Hop Hunter och sist en belgisk variant: Troubadour Trippel IPA som inte är en IPA³ utan en blandning mellan en amerikansk dubbel-IPA och en belgisk trippel. Det låter ganska gott va?

Till min besvikelse var ingen av flaskorna speciellt färska vilket är en av grundstenarna i en bra IPA. Sierra Nevadas Hop Hunter var ifrån Februari, och To Øl var i från Mars respektive Maj. Även Troubadours var ifrån ivåras. Inte godkänt Boxbeers! Mitt tips till internetbutiker är REA UT ÖL SOM BÖR VARA FÄRSK NÄR DEN INTE ÄR FÄRSK. Så tacklas problemet med gammal öl som bara blir svårare att sälja. Mitt tips.

Om vi släpper det och går vidare till innehållet så säger jag såhär:

Sierra Nevada Hop Hunter var, när jag drack den på Stockholm Beer riktigt bra. Superbra doft och härligt humlig utan att bli för tjock och kladdig. Skitbra med andra ord. Jag måste erkänna att jag blev positivt överraskad över hur fräcsh den ändå kändes trots sin ålder. Det här betyder inte att den var lika bra. Men bättre än jag förväntade mig. Det tråkiga var att den där fräsch humledoften drog nu stället år lite mer gummiaktiga dofter. Men smaken var rätt bra och beskan väldigt ren och bra! Skissbetyg: 3/5

To Øl ligger bakom en hel del bra öl, senast t.ex. Cloud 9 witThirsty Frontier, och Gose to Hollywood. Bra grejer kan man säga. Final Frontier var ifrån april och det märktes tydligt på ölen. Aromen var i det närmaste borta och ölet blev obalanserat och främst beskt. Den kändes mest som ett aldedes för bittert barleywine. Fullt drickbart men inte alls den där finessen som jag är van att känna. Skissbetyg: 3.25/5

Deras Dangerously Colse To Stupid däremot var ljusare till färgen och blev inte alls så där tung som Final Frontier. Den här var också en månad yngre och hade både mer arom och lättare smak. Beskan var betydligt ”renare” och ölen kändes inte lika tung. Den var bra tyckte jag, och klart bättre än Final Frontier, men åldern har tagit ut sin rätt här. Det kändes väldigt synd! Skissbetyg: 3.75/5

Den sista av de fyra vi provade var Troubadour Trippel IPA där det amerikanska möter det belgiska. Det finns egentligen inte så mycket att säga.Jag hoppades på en humlig och fint jästig öl. Problemet är väl att dessa två element spelar ut varandra lite. Det betyder att slutresultatet blev varken amerikanskt eller belgiskt utan. Ja, dickbart. Det mest positiva man kan säga vara att de 9% ölen faktiskt var på slank ned överraskande lätt och alkoholen var väl gömd. Det var imponerade men det smakade inte så mycket. Lite mitt emellan. Och det speglar sig i mitt betyg. Skissbetyg: 2.5/5

Annonser

2 reaktioner till “IPA-kväll! Med recensioner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s