Svensk-brasilianskt sammarbete!

Det händer roliga nyheter även på mindre skala i Sverige. Ölofsson Brewing som tillhör bryggarkollektivet Minus-1 kommer på fredag släppa en sammarbetesöl tillsammans med brasilianska Cervejaria Treze. Mathias Olofsson från Ölofsson Brewing lärde känna Eduardo Marques när den sistnämnde bodde i Amsterdam. Då var båda hemmabryggare men nu har depå varsin kontinent tagit steget till kommersiella bryggare. Via sin vänskap bestämde de sig för att brygga öl i Sverige med Brasilianska ingredienser och i Brasilien kommer öl att bryggas med Svenska ingredienser.

Först ut i detta transkontinentala samarbete är en dubbel brown ale som bryggt med lactos och ekologiskt Mogianakaffe. Det låter som en häftig öl och för er som är nyfikna släpps den nu på fredag på Bishops Arms i Malmö på Gustav Adolfs torg.

Det kommer komma fler samarbeten och ölen som bryggs i Brasilien kommer bryggas i större skala och Mathias hoppas att han kommer kunna ta in en del av det samarbetet till Sverige!

Cervejaria Treze Ölofsson Brewing

fatmichael_label

treze-ölofsson

pressbild från Ölofsson Brewing

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s