Dykes Brewery – India Pale Ale

Jag har redan skrivit om deras Steamer, nu är det dags för Dykes Brewey igen och deras India Pale Ale. Spännande såklart!

Utseende: Bärnstensfärgad vätska som är lite grumlig. Skummet är varmvitt och reser sig tre fingrar högt i mitt glas. Skumkronan är långlivad och det lämnas en del rester när den sakta faller.

Styrka: 5,4%

Doft: Den som väntar sig krispiga citrustoner, mango och tallkoda på största humiga sätt har hamnat lite fel. Det här är en india pale ale i klassiskt brittiskt snitt. Den är lite mer återhållsam än den moderna västkust-ipan. Här hittar vi doft av aprikos, citrus, blommor, shortbread, honung och lite örter. Mjuk och stiligt.

Smak: Smaken erbjuder en mjuk blommig smak med lite citrusfrukt och jag påminns om shortbread. Kanske är jag färgad av den brittiska själen men just shortbread dyker upp. Lite honung. Detta tillsammans med pigg kolsyra som ändå ger mjuka bubblor gör att den känns väldigt frisk. Med en lätt beska och låga alkoholhalt gör att smakerna kommer fram fint.

Eftersmak: Eftersmaken är medellång och beskan sitter kvar en stund i munnen.

Betygsmotivering: Det är välgjort och välsmakande. Det sticker inte iväg åt något håll och blir obalanserat. Det här är en sober brittisk india pale ale på bästa sätt. Det här är också en utmärkt matöl!

wpid-1413556483565.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s