Ghost Brewing – King Kegwa – Coffee Imperial Stout

I ölnördslådan hittar vi en till öl från Ghost Brewing, det har blivit ett par såna på sistone. Det här är King Kegwa Coffee Imperial Stout. En kaffestout på 10,7%. Bönorna som användes i ölen är Kenya och anses vara ett lyxkaffe (1kg för 150kr). Så jag hoppas att kaffet tar stor plats i den här impen!

Utseende: Kolsvart öl med en vätska som ser relativt lätt ut. Skummet som trögt reser sig blir ett finger högt. Skummet är kortlivat och lämnar just inget efter sig.

Styrka:10,7%

Doft: Doften ordentligt med mycket doft av kaffe. Bakom den lurar kraftigt rostad malt, på gränsen till bränt. Sirap, soja och kako smyger sig fram efter en liten stund men den aggresiva brända doften håller sig kvar. Det låter kanske otrevligt. Men det är det inte!

Smak: Smaken innleder på typiskt stoutvis med en hel del choklad och espresso. Den rostade och brända doften känns inte lika tydlig i smaken utan är är det lite mjukare. Munkänslan är rätt mjuk trots den lite vassa kolsyran. Ölet känns förvånandsvärt lättdrucket trots sina drygt 10%.

Eftersmak: Eftersmaken är rätt lång med en hel del beska, kaffe och kakao.

Betygsmotivering: En rätt trevlig bekantskap där de brända dofterna gör att ölet sticker ut lite och jag gillar det. Munkänslan är fin och ölet smakrikt men det lyfter inte riktigt till de absolut högsta skyarna men trots det en kompetent öl! Bra utan att vara grym.

wpid-1415284879536.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s