Stone Brewing – Double Bastard Ale 2013

Igår var min bättre hälft iväg på tjejmiddag så jag var kvar hemma med barnen. De somnade redan halv sju så jag kikade genom gömmorna och hittade den här lilla godingen. En Double Bastard Ale från Stone Brewing. Buteljerad i februari 2013. Inte helt illa sällskap till lite TV-spel om du frågar mig!

Utseende: Djup mahoganyfärgad vätska som inte riktigt går att se genom. Skummet är beige och reser sig två fingrar högt. Det är väldigt långlivat och lämnar massor av rester efter sig längs glasets insida. Den där färgen måste nämnas. Den är helt otrolig!

Styrka: 11,2%

Doft: Härligt murrig doft med massa söt karamell, örter och citrus. Tjockt och höstigt. Det vattnas i munnen när man sticker ner näsan i glaset.

Smak: Oj, wow! Vilken otroligt mjuk öl. Ölen sveper in munneni sin tjocka vätska och den är hur len som helst. Kolsyran känns sammetslen. Oj. Massa karamell och sötma här också med en riktig värmande alkohol. Det märks att den är 11,2% men det stör inte ett dugg. Lite vanilj finns här också och nästan lite fatkaraktär. Det blir en spännande helhet som sticker ut med sin fylliga och breda smak.

Eftersmak: Eftersmaken är riktigt lång med lite beska, söt karamell och värmande alkohol. Den här ölen vill inte riktigt släppa taget. Helt grymt!

Betygsmotivering: Det här är minst sagt en fantasktisk öl. På alla sätt. Den söta karamellen och de nästan fatliknande dragen gör ölen väldigt intressant och fyllig. Den mjuka munkänslan däckar mig. Fy tusan vad bra!

wpid-1413794419281.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s