Remmarlöv Gårdsbryggeri – The Red Slope

Äntligen var det dags för mig att få prova en öl från Remmarlöv Gårdsbryggeri, jag har hört och sett mycket fint om bryggeriet men själv inte provat. Det är är en imperial red ale, en stil jag är rätt förtjust i.

Utseende: Ölet har en underbar rödaktig färg och vätskan är nästan helt klar. Det tjocka varm-vita skummet reser sig nästan tre fingrar högt och det är väldigt långlivat. Det lämnas mycket rester efter det medan det sakta faller.

Styrka: 8.5%

Doft: Doften är härligt humlepigg och det doftar av citrus, godisnappar, ananas och honung. Det är riktigt inbjudande det här, och jag upplever direkt att jag kommer gilla den här. Precis som när man ser de första minuterna på en film och det bara känns att det här kommer bli en superfilm. Det är lite samma känsla här!

Smak: Ölet känns väldigt friskt i munnen trots sina 8,5% och jag känner genast att jag behöver ta en klunk till. Det smakar av citrus åt apelsinhållet med torkad frukt, och det kommer sedan en lite mjuk nötaktig ton med lite knäckig bakgrund. Grapefrukt och godisnappar är andra associationer som dyker upp. Jäklar! Det finns en bastant beska här som jag verkligen gillar – den känns nästan vetenskapligt, eller olustigt bra avvägd. Wow vilket öl.

Eftersmak: Eftersmaken lämnar en rejäl beska, lite karamelliga drag med lite grapefrukt.

Betygsmotivering: Hur bra som helst med alla rätt smakerna. Jag tycker ölet känns väldigt välgjort och bra tekniskt. Att det dessutom smakar hur bra som helst är ju inga fel heller. Skitbra!

wpid-1422018678625.jpg

Annonser

En reaktion till “Remmarlöv Gårdsbryggeri – The Red Slope

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s