All In Beer Fest – en välsmord nördfestival

Under lördagen drog jag ner till Göteborg för att delta i en av årets topphändelser ölmässigt. Det var dags för All In Beer fest där bryggerier samlas och spänner musklerna på ett varmt och välkomnande sätt. Det här är mässan för de som redan ”fattat grejen” så att säga. Här samlas nördarna.

Redan på morgonen fick jag dock ett tråkigt sms, det var från SJ som meddelade att mitt tåg var minst 30 minuter försenat och jag kände hur ett redan spänt och kort schema skadades (sista tåget hem 17.55, really SJ!?) och hur mässminuterna rann mig ur händerna. Det slutade med nästan 40 minuters försening och väl i Göteborg var första bussen ut mot Eriksbergshallen inställt. What!? Totalt dryga timmen borta i förseningar. Men men. Det är saker jag inte kunde styra över, men det är frustrerande likväl.

Väl på mässan och Eriksbergshallen så var det en väldigt fin lokal belägen just vid vattnet. Det var väl uppstyrt vid incheckning och relativt lugnt i mässlokalen. Jag tog och växlade in mina pengar mot markerna som senare byttes mot ett prov på mässgovlet. För 20kr fick man ett prov om 5-10cl beroende på vad du beställde. Varje utställare hade två öl på kran. Jag fick hör att det Omnipollo/ Buxtons Yellow Belly serverades med en frusen skumkrona ice cream pale ale och att den höll på att ta slut så jag var såklart tvungen att gå dit direkt. 15 minuter senare var det slut i båset. Tur att jag han smaka den men synd då jag gärna hade provat något mer av Omnipollo.

På mässan fanns två bryggerier som huserar i Barcelona, Edge Brewing och Garage Beer, båda höll riktigt bra kvalitet och jag imponerades framförallt av Garage beer som bara hållit på i drygt åtta månader. Deras Beast, en berliner weisse med vindruvsmust och cavajäst var helt fantastisk. Det är kul med mässor, här gick jag från att knappt provat någon spansk hantverksöl till att ha fyra till på listan. Jag frågade Alberto Zamborlin på Garage Beer om den spanska ölscenen och han berättade att bryggerierna ploppar upp som svampar ur marken men att han personligen gillar ungefär fem spanska bryggerier. Det är många om vill vara med och dela på ölkakan.

Mässanordnarna All In Brewing hade Your lips taste like yuzu & sudachi och Soma Session IPA. Båda är väldigt trevliga men Session IPA:n är verkligen kalasbra. Massa smak och rätt bra kropp trots den lägre alkoholen. Bra jobbat.

Brewski hade två riktigt läckra öl på mitt pass. Carmen Miranda and the blasphemous monkeys var en löjligt god lime och jordgubsberlinerweisse som smakade tropiskt godis. Sjukt bra. Och deras Sehe Coffee Berliner var en förvånansvärd bra combo. Kaffe och surt liksom, funkade!

Beavertown var också där och på passet hade de Smog Rocket, en rököl och Mo’ Phantom, fruktig, sur jättegod. Logan Plant, som startade bryggeriet visade sig vara hur trevlig som helst, och berättade om hur han började brygga hemma och Smog Rocket var en av hans första egna öl, och som en rolig side note. JA! Logan plant är son till legendariske Robert Plant, Led Zeppelin du vet. Det är inte illa det inte!

Siren hade med sig två trevlig öl. Undercurrent, en enkel pale ale och Odyssey blend. Den senare var en blend mellan ett barleywine och sen var det något surt. Jag hittar inte i mina anteckningar vad det var, om någon kommer ihåg vill jag gärna veta! Den var i alla fall också lagrad på bland annat sherryfat och den var en härlig blandning av sött och surt med fatkaraktär.

Malmö Brewing hade kanske mässans underligaste combo i form av Matans Muddy Maria. Om jag förstod rätt var det bloody mary mix blandat med deras acoustic porter. Skumt, smakrikt men kanske inte för mig riktigt. Jag föredrog deras andra kran som var bara acoustic porter. Jäklar vad bra den är. Jag hoppas även att Malmö kommer till Örebro på vår Öl & whiskyfestival. Vi pratade kort om det och de hade inte riktigt bestämt sig än om de skulle medverka.

Italienska CR/AK hade en fin IPA på plats och To Øl hade med sig über pils och Sur Simcoe. über pils är en trevlig pilsner men så spännande blir det kanske inte. Medan Sur Simcoe var riktigt härlig, snäppet vassare än Sura Amarillo som kom på bolaget i våras.

Det är en riktigt bra mässa men överlag blev det inte så bra som jag hade hoppats. Det blev alldeles för lite tid för mig på golvet. Jag han inte prova hälften av det jag ville prova och jag han inte runt till ordentligt, vilket gör mig lite besviken i efterhand. Men av det jag faktiskt drack så var det riktigt hög nivå. Jag ser verkligen fram emot nästa års upplaga av festivalen. Då ska jag lösa tiden betydligt bättre så det blir mer tid på mässgolvet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s