Lagunitas Born Yesterday hos Örebro Ölcafé

I förra veckan, torsdagen närmare bestämt drog jag iväg till Örebro Ölcafé med två vänner för att dels fira nytt jobb och dels för att prova Lagnunitas Born Yesterday som efter lite om och men tagit sig till Örebro. Totalt anlände fem stycken fat till Sverige och ett lyckades hitta till min hemstad, det är trevligt det. Jag ser ofta hur krogar i storstäderna kopplar på massa öl som jag också vill prova så nu när lilla Örebro fått tag ett fat tänkte jag att jag absolut måste dit. Dels för att jag vill prova, och dels för att visa att mer rolig öl är värd Örebro. Bra jobbat Örebro Ölcafé förövrigt!

Bilden är från facebook och Peter Tomasek som levererade fatet!

Vad var det för öl då? Jo det var en två veckor gammal pale ale där humlen plockas och åker iväg till Lagunitas som brygger en öl på humlekottarna och sedan skickas faten och flaskorna iväg med tanken att de skall konsumeras så snart som möjligt. Att få amerikans färsk öl är rätt sällsynt i vårt avlånga land så det här vill jag såklart inte missa!

Ölen då? Ja det var riktigt god och färskheten slår verkligen igenom. Rena och fyllig humlearom med väldigt ren och klar smak. Att Lagunitas sedan kan göra grym öl gör inte saken sämre heller. 4/5 på untappd!

Mer sånt här tack!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s