Nya Carnegiebryggeriet 100W IPA

Nya Carnegiebryggeriet är en riktig kraftsamling där bland annat Carlsberg och Brooklyn Brewery är inblandade. I ett stort nytt bryggeri som blickat ut över Hammarby Sjö bryggs ölen. Jag har provat en eller två av deras öl på fat tidigare men det här blir den första flaskan jag provar Vilket är kul. Flaskan har ett fint utseende med sin fräscha etikett.

Utseende: Ljust gul färg och vätskan är helt klar med en del jästflingor. Skummet är kortlivat och reser sig något finger högt.

Doft: Doften är inte den mest komplexa, det finns drag av ljust bröd, örter och aningar av citrus.

Smak: Smaken är något fruktig med citrus och nypon. Sedan kommer brödtoner fram. Ölet är medelfylligt med lätt beska. Lite tvåliga smaker som stör mig, dessa försvinner dock när ölen kommer upp några grader i tempratur och då tar även mer grapefrukt och lime plats. Det här är en lättsmält IPA, på gott och ont.

Eftersmak: Eftersmaken är rätt lång med rätt stor efterbeska.

Betygsmotivering: Mnje, det här var inte jättespännande. Jag förstår att det här inte är en superipa som ska ha massa doft och massa smak utan en IPA med låga trösklar. Men det blir lite för låga trösklar. Hade den presenterats som ”lite humligare och beskare lageröl” hade jag köpt det påståendet. Det här får ses som en introduktions-IPA, vilket inte är helt fel att bjuda på och ha som alternativ till ”stor stark”, och jag misstänker att det kanske är tanken också? Jag är inte på något sätt avskräckt, tro inte det! Men det är inget jag kommer köa efter.

Jag kikade över vad folk skrev på diverse sociala medier och många skrev ”ok men inte mer” vilket ungefär är min åsikt också.

wpid-1424860421154.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s