Dogfish Head hoppiest beer ever recorded

Dogfish Head gick inatt ut med ett blogginlägg som berättar om deras nya öl ”Hoo Lawd” som enligt egen utsago ska vara den humligaste ölen som någonsin har dokumenterats. Den klockar in på 658 (teoretisk) IBU. Om vi nu leker med tanken att IBU är definitionen på den humligaste ölen så har de kanske glömt bort Mikkellers 1000 IBU, eller kanske brasilianska Cervejaria Käfer med sin Salmo III med 666 IBU, Eller Hart & Thistle Hop Mess Monster v.20 – 2066 IBU, Eller Mikkeller X Hop Juice – 2007 IBU, eller Flying Monkkeys Alpha fornication som har hysteriska 2500 IBU.

Nu är det här bara teoretiska siffror, då man brukar säga att 100, eller drygt 100 är den maximala beskan som går att uppnå (en del säger att det inte går att lösa mer bitterhet i vätskan, en del säger att tungan inte kan uppfatta högre beska). Men den teoretiska beskan som Dogfishead skryter om att vara högst med, ligger dom en bra bit efter. Däremot är jag väldigt nyfiken och skulle gärna prova!

När kommer vi egentligen få se Dogfish Head här i Sverige på regelbunden basis?

Länk till inlägget

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s