Julöl från Södra Maltfabriken – Deer Santa

Det är alltid roligt med ny öl och den här gången är det Södra Maltfabriken som står för nyheten. Jag har tidigare haft lite blandade upplevelser från bryggeriet, bland annat en misstänkt infektion och underligt smakande, men nu verkar det som dom fått ordning på grejerna, det här är en riktigt trevlig brown ale!

Utseende: Ölet är närmast klar och färgen är mörkt brun och när jag håller upp glaset mot en ljuskälla lyser det rött. Skummet är beige, tjockt och långlivat.

2015-11-26 - 1

Styrka: 5,3%

Doft: Jag blir direkt överraskad när jag stoppar ned näsan i glaset. Jag dyker ner i massa citrustoner åt mandarinhållet tillsammans med örter, nötter och espresso. När de första intrycken lägger sig utvecklas lite knäckiga och karamelliga dofter. Överraskande spännande.

Smak: Smaken är inte som din vanliga brown ale utan den här är kaxigare och större. Mycket citrustoner med drag åt lime och en markerad beska som känns väldigt fint avvägd. Riktigt bra munkänsla måste tilläggas! Ölen känns superlen i munnen och kolsyran är perfekt. Det är bra det här och det är roligt att Södra imponerar. Gott och intressant. Mina tankar förs nästan till en black IPA med sina citrustoner och ordentliga beska, snarare än en brown ale. De klassiska dragen från en brown ale finns dock kvar med karamell och knäck. Fint det här.

Eftersmak: Eftersmaken är medellång med ordentlig beska.

Betygsmotivering: Riktigt trevlig brown ale som Definitivt flörtar med USA snarare än England till smak och doft. Det händer mycket här. Möjligen är beskan lite väl tilltagen men jag jag gillar det så för mig är det lugnt. Det kan vara bra att veta innan köp dock. Den här skulle jag gärna dricka när efterrätterna börjar plockas fram på julafton. Bra jobbat!

wpid-1415284879536.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s