Örebro Öl och Whisky del 1!

Så kom turen äntligen till Örebro och Conventum att få hosta sin egna mässa. Jag skrev i förra veckan lite om uppladdningen och tankar inför besöket.

Jag var i alla fall där direkt vid öppning kl 15 på fredagseftermiddagen och kön ringlade sig lång. Det var inga problem att komma in och det gick snabbt i garderoben och så var det igång. Jag gillar att alltid gå ett varv och få lite koll på vart utställarna ligger och så får man en chans att landa lite och bestämma sig för vart man skall börja.

Jag landade till slut hos Cask där jag provade ett par fina öl. Nya Zeeländska Garage Projects flaskor står verkligen ut i kylarna och ser så där väldigt inbjudande ut så det blev en Bossa Nova, en delvis vildjäst IPA med tillsatt guava, mango, papaya, passionsfrukt och lime. Det var väldigt fruktigt och fräsht.

Hellbender från samma bryggeri var en annan flaska som verkligen fångade min blick, ett rätt tjockt och sött barley wine som smakade väldigt bra utan att kanske nå de absolut högsta topparna. Vi har sett en burk från Garage Project på systemet och jag tror det här är öl som har stor potential att bli väldigt populär med sina snygga flaskor och burkar och välgjorda öl, problemet är avståndet, 4-6 veckor på båt blir lite av ett problem, i alla fall när vi pratar stilar som pale ales och india pale ales.

Det fanns mycket gott hos Cask och att de numer saluför Stone kommer göra företaget gott. Jag skrev för ett tag sedan att Oliver Twist och Akkurat skule servera Stones nya tyskbryggda öl men nu är det uppskjutet då Stone var lite snabba med att gå ut med var ölen skulle serveras. Vi kommer också få vår del någon gång i december förmodligen men var faten hamnar är inte riktigt bestämt.

Sedan blev det Brewery International där jag provade en del bra öl! Deras egna brand Ghost Brewing som brygger hos Ugly Duck och Lervig, Deras Golden shower var en riktigt bra belgisk IPA som jag tycker fick balans på både humlen och jästen. Fint det! Deras West Coast IPA var helt okej men Golden Shower vann den interna fighten.

Ugly Duck som nämndes här ovan fanns representerade bland annat i form av sin delade IPA eller vad man ska kalla det, samma maltrecept har används och sedan har ölen humlats med två olika humlekombinationer. Amarillo & Citra är den enda och Simcoe och Chinook den andra. Av dessa två föredrog jag Simcoe & Citra, den hade lite trevligare beska som jag uppskattade.

Big Ass Money Stout som innehåller både fryst pizza och pengar. Den ligger på 17,5% så det är en riktigt stor öl – lita på mig. Skumt, rätt gott, och en rolig och lite knäpp idé. Den är bryggd hos Lervig tillsammans Med Evil Twin.

Hos AST Wine blev jag rekommenderad att prova BFM, ett schweiziskt bryggeri, och jäklar vilket trevligt möte. La Salamandre, La Torpille och La Meule höll alla hög klass och det var kul att prova schweizisk hantverksöl! Det kommer komma lite från bryggeriet till Systemet under nästa år, kan vara värt att hålla utkik efter.

Det var en liten början på mitt besök hos utställarna. Imorgon brummar vi vidare med mer om mässan!

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s