Ett trevligt tillskott på IPA-himlen. Good Guys Brew – Pilot IPA

Värmländska Good Guys Brew har jag tidigare druckit  Eva Lisa av, en enkel pale ale i gräsklipparkostym. Nu är det dags för den lite hypade Pilot IPA:n, en amerikansk IPA som vill konkurrera med toppskiktet. Det blir såklart spännande och se om bryggare Daniel har växlat upp ordentligt!

Utseende: Ölet är bärnstensfärgat och det vita skummet reser sig två fingrar högt. Det är långlivat och lämnar en hel del rester eftersig medan det sakta faller. Kvar lämnas en liten skumkrona.

Styrka: 7%

Doft: Doften domineras helt av tropiska frukter på typiskt amerikanskt sätt. Det är en bra och rockig combo med massa lime, ananas, rivig grapefrukt honung och örter. Det här lovar riktigt gott. Det som gör att den här står ut mot andra svenska IP:or är att maltbasen har den där grymma och amerikanska stilen med sin fina kexighet.

Smak: Wow, smaken drar iväg längs den tropiska stigen och det är mango och grapefrukt som tar överhanden här. Munkänslan är riktigt mjuk och kolsyran känns len. Beskan uteblir efter första klunken men vid andra presenterar den sig ordentligt. Det blir bra drag i den och den vill inte släppa taget. Härligt! Fin kexig maltbas som inte spelar ut humlen utan ger fin back up. Det känns välbalanserat och välgjort. Det är roligt med svenskt öl som flörtar med USA utan att ta sig vatten över huvudet.

Eftersmak: Eftersmaken är rätt lång med ordentlig beska och en aning av gummi som tar sig fram.

Betygsmotivering: Vad ska man säga en amerikansk IPA som klarar testet med bravur. Det är välbryggt, ordentlig arom som inte viker ned sig med rätt fruktiga drag och den där fina kexigheten som jag gillar. Det här behöver man inte skämmas för att dricka direkt. Bra jobbat! Pilot IPA:n ramlar in på systembloaget 1:a februari men den finns nu på en del krogar.

wpid-1422018678625.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s