Lite julölsprovning!

Det blir lite längre mellan inläggen än vad jag själv önskar ibland. Men det är mindre tid att sitta ner och skriva och på kvällarna är jag rätt slut om jag ska vara ärlig.

I helgen blev det dock ett roligt ölinslag då jag körde lite ölprovning med fokus på julöl tillsammans med några vänner. Nya och gamla blandades friskt och jag smög även in två luringar i mixen. En Pabst Blue Ribbon och Mohawk Anything Gose. Väldigt roligt var det att de flesta tyckte Pabsten kändes väldigt smaklöst (detta bland vanligen Pabst, Miller och Bud-drickande vänner) och Mohawk Anything Gose Blev stor succé.

Det var väldigt kul att få så bra tydlig feedback och kanske kan man lyckas omvända någon. Förövrigt var nog Liefmans Glühkriek och Great Divides Hibrernation Ale favoriter. Två väldigt goda öl.

De öl vi provade var (utan inbördes ordning): Melleruds klassiska julöl, Mariestads julöl, Liefmans Glühkriek, Oppigårds Winter ale, Great Divide Hibernation Ale, De Ranke Père Noël, Lagunitas Holiday Ale, Jacobsen (Carlsberg) Golden Naked Christmas ale, Slottskällan Winter Stout, Anchor Winter wheat, Nääs Mörk lager. Utöver detta vad tidigare nämnda Blue Ribbon och Anything Gose med samt Ska Brewings Modus Hoperandi.

Vi var 10 personer och delade för det mesta på två 33cl-flaskor var. Det blev rätt mycket och det var till och med två varianter som vi inte han med som jag inte heller listade.

Sedan hade jag med mig vår vaxade imperial stout som har gottat till sig i snart tre år. Jag drack den senast på förra julafton så det var kul att se hur den hade utvecklats. Det är en riktigt jäkla bra öl vill jag lova.

Over and out for now!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s