Öl för hypens skull

Här om dagen hade jag besök av min bryggarkompis. Han brukar komma över och så tittar han på spåret här med oss. Det brukar bli hur mysigt som helst och vi plockar såklart fram lite bra öl. Den här gången blev det bland annat Almanac Dogpatch sour (jäklar vilken öl) och framförallt en flaska Westvleteren XII som vi hållt på ett tag. Det är inte första gången jag dricker den men det är första gången jag dricker den hemma, i lugn och ro så att säga.

wpid-1424860421154.jpg

Innan på spåret spelade vi en omgång av Star Wars: Risk. Jäklar vad trevligt det är ändå med lite brädspel. Jag gick segrande ur striden men till spelomgången fick Westy bli vårt sällskap.

Den räknas bland världens bästa öl. De belgiska hemlighetsfulla munkarna brygger den och den kan vara riktigt svår att få tag på, och priset, drygt en hundring per flaska intygar om kvalitet.

Visst är det en bra öl inget snack om saken. Men hela storyn, förväntningarna och allt runt om kring gör att den där extasen man hoppas på inte infinner sig. Gott är det men är det så jäkla stor skillnad mot de bättre belgarna, som t.ex. St Bernardus gör. De är också lättare att få tag i och du får en fyra flaskor till priset av en Westvleteren. Det är inte någon ny insikt i sig men det får mig att bli lite oroad inför framtida ölmöten. När jag väl står öga mot öga med säg en Heady Topper, kommer extasen infinna sig, eller kommer jag tänka: ”jao, det här var ju gott… den påminner lite om xxx”.

På tal om amerikansk öl beger jag mig mot Miami i början av Februari och min enda plan är att få med mig så mycket öl som möjligt. Jag hoppas extasen infinner sig då!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s