Modern Times – Aurora Red Rye IPA

Så var det äntligen dags igen för lite fina små partier. Bland dessa hittade vi Modern Times – Aurora. En red rye IPA. Jag gillar verkligen Modern Times, så jag blev glad att den här har tagit sig in i släppet. Jag har druckit den tidigare på mässor men aldrig punktrecenserat den!

Utseende: Mahoganyton som drar åt rött. Vätskan är i det närmaste klar och det varmvita skummet blir drygt ett finger högt i mitt glas.

Styrka: 6,7%

Doft: Lite humliga toner tar sig fram med citrus och ananas. Jag upplever att doften inte är den humligaste utan rågen som används i maltbasen tar en hel del plats med lite kryddigare toner. Det är överlag inte en öl som doftar supermycket. Något som säkert kan härledas till importen från USA:

Smak: Smaken är betydligt piggare än doften. Mer humledrag utan att det går över styr. En hel del citrus och sommarfrukter. Jag tänker lite på päron och mango. Men jag är inte helt säker. Rätt stor karamellig bas och mjuk och fin munkänsla. Även här vågar rågen ta plats. Det är gott utan att imponera kanske. Beskan känns balanserad trots att IBU:n enligt burken når 75.

Eftersmak: Lite kryddor, karameller och en lätt beska.

Betygsmotivering: En trevlig råg-IPA. Jag har som jag nämnde druckit den här förut och vet att det inte är den starkaste i Modern Times uppställning. Men likväl är det gott. Helt klart drickvärd!

wpid-1428394988414.jpg

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s