Ölofsson Brewing – Hop funk

Mathias Olofsson är en del av bryggarkollektiver Minus-1 som fått en del uppmärksamhet. Men mer är de värda. Det är hemmabryggare som brygger tillsammans och får distribuera sin öl på Bishops Arms i Malmö. Nu har jag fått chans att smaka på Mathias verk, och den första är Hop Funk, en öl inspirerad av Omnipollos Potlatch som släpptes för, kan det vara två år sedan nu? Det är en saison i botten som jästs med brett. Fantastiskt spännande!

Utseende: Fin ljus färg och vätskan är klar. Skummet blir drygt ett finger högt och är helt vitt till färgen

Styrka: 5.9%

Doft: Doften är mjuk och trevlig. Lite funk finns här av brotten och lite fruktiga drag. Mina tankar går mot krusbär och sommar.

Smak: Smaken är frisk där krusbär och lite päron finns. Bretten gör sig påmind igen. Jag upplever den här som väldigt drickvänig och väldigt torr. Munkänslan är perfekt och den här skulle göra sig bra framåt vårkanten med en bra kyckling eller laxsallad kanske? Helheten är superfin där smakerna sitter precis rätt. Bra!

Eftersmak: Eftersmaken är rätt lång och lämnar fina jästiga och funkiga inslag.

Betygsmotivering: En väldigt bra brett-Saison som jag gärna skulle dricka mer av. Väldigt gott! Ser ni den här, eller något annat av Ölofsson så tveka inte att prova i alla fall en flaska!
wpid-1413204350421.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s