Brygga öl åt det populära nordöstra-hållet!

I fredags förra veckan bryggde vi öl igen! Efter vår grapefrukts-wit ville vi köra mer humle. Kort om grapefrukt-witten kan nämnas att det blev en trevlig wit på gott och ont. Det är en riktigt fin törstsläckare men stilen som sådan är inte superintressant. Tyvärr slog inte grapefrukten igenom ordentligt. Mer grapefrukt kommer det garanterat bli om vi brygger något liknande igen!

Som jag nämnde var vi sugna på att göra något riktigt humligt. Vi spanade åt ”northeast”-hållet. Bryggerier som The Alchemist och Tired hands stod för inspirationen. Svårt minst sagt och jag har inte några förhoppningar om att göra något liknande men receptmässigt kan jag nämna att det kommer bli ungefär 28g humle per liter(!) totalt varav 15g/ litern i torrhumling. Maltbasen består av ca 18% havre, pale ale malt och en skvätt socker. Jag ville använda London ale yeast men den var tyvärr slut både hos Maltmagnus och Humlegården så det blev Vermon ale yeast istället. Den har bubblat som tusan under helgen och har nu lugnat ned sig något. Sedan är det dags för dubbla torrhumlingar.

DSC_2190

En ordentlig 5-minutersgiv!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s