Sveriges kanske bästa IPA?

Här på sistone har jag provat två helt sjukt bra öl. Den enda är från Good Guys Brew, och den andra är en collaboration mellan O/O Brewing och Stigberget Bryggeri. Den första tar sig an den spännande och hypade substilen New England-IPA och den senare är en dubbel-IPA (som även den är en NE-IPA?)

Båda är fullproppde med humle och öl du absolut inte ska missa. Good Guys Hybris skulle släppts på Systembolaget men försäljningen blev uppskjuten och tyvärr har jag inget datum på när den kommer släppas. Hyrbris är en riktig humlebomb med som är torrhumlad ordentligt. För att den ska nå de absoluta betygstopparna hade jag önksat något högre beska och lite mer avtryck från jästen. Men trots det är den sjukt bra. 8.8/10 var mitt betyg medan jag drack den.

DSC_2190

 

Den senare, O/O och Stigbergets Katt är faktiskt snäppet vassare än Hybris. Jag fick tips om denna på instagram och beställde genast hem den. Den går att beställa styckvis på Systembolaget. Den var sådär superfruktig och tropisk till doften och beskan satt som en riktig käftsmäll på ett sånt där svårhärmat amerikanskt sätt. Nu tar jag i från tårna men det här är den första svenska ölen som på riktigt tar upp kampen men de amerikanska humlebomberna typ Heady Topper och det som kommer från Trillium. Inte riktigt där, men det närmar sig. 9.5/10

2016-06-13 - 1

Dessa två kan vara Sveriges bästa IP:or just nu. Det är inte dåligt det!

Beställ dessa två istället för att hålla på med humletrötta amerikanska öl. Svenskt regerar, och jag hoppas att fler bryggerier skruvar upp kvalitén ännu mer och hakar på tåget!

Annonser

9 reaktioner till “Sveriges kanske bästa IPA?

  1. Prövar deras Pilot IPA? Tycker den är både ett och två snäpp bättre än Hybris. Ger den 9,25\10. Bästa svenska IPA jag testat! (då har jag inte testat Katten)

  2. Intressant! Har inte testat tidigare batcher av Piloten, men den senaste upplevde jag precis tvärtom. Att den hade lättare maltbas än Hybris. Men då har han också bytt jäststam för att få humlesmakerna ännu mer juiceiga. Har inte testa varesig heady eller Pliny, men håller nog piloten som bästa IPA jag druckit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s