24kg öl!

Idag trillade det in 24kg öl, eller 32st buteljer. Först och främst ska jag bara nämna Posten som fått en del skit här i min blogg – helt rättvist efter helt sonika struntat i att dela ut paket addresserade till mig. Nu ringde chauffören en stund innan och kollade så någon kunde ta emot paketet, min sambo var hemma med sjukt barn så det löste sig. Detta är första gånget det händer. Eloge för det.

Hur som, under helgen lade jag en beställning gos belgiska Beergium.com. Lådan skickades på måndag efter lunch och nådde mig idag strax efter 10!

Vad var i min låda då?

Först och främst var det väldigt välpaketerat, som vanligt från Beergium, inget utrymme för flaskor och burkar att skumpa runt.

DSC_1333

Almanac säger hej!

DSC_1339

Jo se nedan:

Ett gäng amerikanare, tyvärr inte färska, men det får man tyvärr vänja sig vid om man inte hämtar dom själv i USA.

DSC_1343

DSC_1344

Yterligare några humliga öl, bl.a. Beerbliotek som tog den lilla omvägen hem till mig via Belgien, sedan blev det lite belgiska IP:or och Double Barrel Aged från Firestone.

DSC_1346

Beställer man öl ska det såklart följa med riktigt bra Belgisk öl hem också! St. Bernardus tripel, en favorit. Chimays vita, Sasion från Dupont, den klassiska och mytomspunna Orval, Douchesse de bourgogne och en till saison från De Dottignies

DSC_1354

En brettad trippel från Troubadour, öl från Brasserie de la Senne, amerikansk-belgare från Boulevard, en storflaska från fantastiska Almanac och sedan Åhr Vad!? Från Mikkeller som legat på körsbärsvin-fat. Smaskens!

DSC_1357

Två flaskor från Bear Republic, en pale ale och en stout, Us Alive från Mikkeller, jag har tidigare druckit It’s Alive, men US Alive är ny för mig! Lite öl från Omnipollo x Buxton Brewey och sedan en spansk saison från Edge Brewing!

DSC_1361

En flaska till från både de la Senne och Dupont, sedan en favorit i Straffe Hendrik och sedan en från De Dolle Brouwers.

Det blev en rätt skön blandning tycker jag, lite humligt, surt, torrt. Belgiskt, Engelskt, Spanskt, Svenskt och Amerikanskt. Inga skrytöl kanske. Men ändock jäkligt stabilt och många jag inte provat förut. Ska bli sjukt kul att ta sig igenom dessa! Tur man har hjälp med det!

Beergium kan glatt stoltsera med 5/5 från mig vad gäller frakt och emballage!

Vilken hade du helst haft hemma hos dig?

 

Annonser

5 reaktioner till “24kg öl!

 1. Åh, Straffe Hendrik tripel! Den drack jag på bryggeriets innergård i Brügge, en solig dag i våras.

  Blir sugen på att beställa lite jag också!

 2. Visst är det så!
  Den ofiltrerade blonden på fat där i bryggeriet var också riktigt fin i värmen.

  Vad kostar frakten för en låda från Beergium?
  Ser att de har flera olika fraktoperatörer, vilken ska man välja?
  Är det alltså hemleverans som gäller?
  Många frågor.. Men jag blir verkligen sugen! Blev lite surölsfrälst på den Belgienresan också, efter bland annat ett besök på Cantillon i Bryssel. Vill köpa lite surt och lite kloster/Trappist! Det mesta är ju tyvärr kollikrav hemma på SB.

  1. Hej! Ja den är toppen också! Hör har du en länk till fraktpriser: https://www.beergium.com/en/content/7-delivery-rates Jag fick det levererat till dörren vilket är bra om man vet att någon kan ta emot paketet. Kan du inte ta emot det för du en avi och får hämta ut det dagen efter på ditt utlämningsställe. Eller så väljer du att då det direkt till ditt utlämningsställe:) Cantillon är svåra att få tag på men det finns mycket gott surt där! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s