Stockholm Beer

En sak står klart, som alltid efter alla bra mässor. Ölsverige mår bra.

Det finns innovation, intresse och en stor önskan om att bli bättre. Att nå de högsta topparna. Det syns i bryggerier som t.ex. Stigberget (och O/O) som går från klarhet till klarhet. De har en förståelse för hur man ska arbeta med humle som jag tror är svår att hitta någon annan stans i vårt avlånga land. Häftiga, moderna och otroligt välgjorda öl hittade jag i Stigberget och O/O’s monter.

1476120708049

Brill & Co är leverantören som alltid har fullt upp vid sin monter. Det är inte värst förvånande när man hittar bryggare och bryggerier som Omnipollo, Mikkeller och Dugges där. Omnipollo hade två riktiga toppenöl där som jag provade, den ena ett samarbete med Engelska Buxton, Lemon meringue pie, en härligt fruktig och citronsur öl som påminde och sura godisar samt deras samarbete med ett av världens kanske mest hypade Bryggeri, Trillium från Boston. En imperial stout bryggd med kaffe, vaniljbönor och kardemumma. En typisk Omnipollo collab som spränger gränser för vad allt konventionell öl är.

Vidare drack jag en av mina favoritöl som dessutom legat på Chardonnayfat, Mikkeller spontan cherry Frederiksdal, hur kan något bli så gott?

1476121034185

Den välbesökta Brillmontern, Lemon meringue pie.

1476120963440

Outside the line från Omnipollo och Trillium

1476120660732

En av mina absoluta favoritöl, som dessutom legat på Chardonnayfat!

1476121109457

Supermycket örter i en trevlig sur blandning från Mikkeller och Lindemans.1476120911905

Göteborg står för en stor del av ölutvecklingen och där finns flera förstklassiga bryggerier. Ett av de är det relativt nystartade West Coast Bryggeri. Drygt ett år har de hållit på och under hösten har de varit väldigt aktuella med sin Mono Hop Series som släppts, Citra, Amarillo, Mosaic och nu senast Equinox. De släpps som samma grundöl men det är humlesorten som skiljer ölen åt. Det ger en förståelse för den individuella humletypens smak som är svårslagen. De hade en snygg monter och kunde stoltsera med över 25 olika öl tillgängligt. Jag provade en handfull av dessa. Bland annat två Berliner weisse, en björnbärvariant och en med hallon. Utmärkta öl som dessutom finns tillgängliga på en del ICA-butiker, främst i Göteborg.

1476120834101 1476120805402

1476120874969

Hög kvalitet och genomtänkt öl genomsyrar bryggeriet och jag ser fram emot att följa utvecklingen av bryggeriet. Jag tror på stordåd!

Vi fortsätter att rapportera från mässan under veckan, over and out.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s