Beerbliotek – GBG Beer week

Beer week i GBG är  full fart och i år är det Beerblioteks tur att stå för festivalölen. Den facklan som Stigberget tände med världsklass. Den sprang up i toppen över bästa IPA world wide på rabeer och många öl-tyckare var over the moon – precis som jag!

Hur står sig då Beerbliotek?

Utseende: Ljust gu till fägen med ett vitt fluggift skum som reser sig något finger högt i mitt gas. Vätskan är vackert disig.

Doft: Hallå sommar, sol och västkusten! När jag stoppar ner näsan i glaset och doftar är det som att åka tidsmaskin framåt mot härliga vårdagar. Det doftar fruktigt åt det tropiska hållet – vad annars!? Söt mango, söta godisnappar, grape och physalis.

DSC_2361

Smak: Smaken är inte helt oväntat fruktig med mjuk munkänsla. Smaken går åt solmogen mango och det här känns som en riktigt lättdrucken öl. Kroppen känns lätt utan att för den delen kännas ihålig. Vi snackar grym hinkabilitet här. Beskan är markerad utan att vara varken överdriven eller klen. Ett lätt öl i balans!

Eftersmak: Eftersmaken håller sig i överraskande länge och här tar även beskan tag om mina smaklökar.

Betygsmotvering: Ett väldigt lättdrucket och välsmakande öl. Jag tror de flesta kommer gilla Beerblioteks festivalöl. Det är stora skor att fylla efter Stigbergets braksuccé förra året. Beerbliotek behöver inte skämmas för sin skapelse även om jag kanske tror att det kommer inte riktigt bli samma hype.

7.8/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s