Nytt bryggklipp! Humligt barley wine!

Här om dagen bryggdes det barley wine hemma hos mig. Jag siktade på en stor, stark och humlig variant i stil med Great Divides Old Ruffian. 100 ibu, massa humle. Efter brygden var klar såg jag att jag inte riktigt nådde tänkt OG. Tror det har med Grainfatherns uträknade lakvatten som kändes – och var aldedes för liten. Jag tror med större lakning och sedan ett tvåtimmars kok så hade jag satt det med. Men men, nu kan jag ta med mig det till nästa omgång high gravity brew.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s